12 Ağustos 2015 Çarşamba

Emirates ile Çocukların uçakla yolculuğu daha kolay…

Uzun yıllar boyunca şehirlerarası otobüs yolculuklarında karşımıza çıkan sorunların başında otobüsün içinde, sürekli ağlayan ya da bağırıp çağıran bir bebeğin ya da çocuğun olması geldi. Bir çocuğun birimize bir yolculuğu zehir etmişliği muhakkak vardır diye düşünüyorum. 

Gerek seyahat alışkanlıklarımızın değişmesi (mesela ben 2008'den beri hiç uzun yol otobüs yolculuğu yapmadım) gerekse havayolu ağımızın gelişmesi ve hizmet veren firma sayısının artması ile havayolu ulaşımı yolculuklarımız esnasında tercih sebeplerin en başında yer almaya başladı. Ama burada da yıllarca otobüslerde yaşadığım ağlayan, huysuzlanan çocuk sorununu yaşamıyoruz dersek yalan olur. 

Bu noktada Emirates Havayolu şirketi çocukların ve onların ötesinde çocuklu aile ve diğer yolcuların rahatı için bazı tüyolar belirlemiş ve uygulamamızı tavsiye etmiş hem de bazılarını uygulamaya koymuş. Sizlerle o tüyoları paylaşmak istedim. Umarım işinize yararlar.. 

Hava sıcaklığının yükselmesi ve yazın kendisini iyice hissettirmesiyle birlikte, tatil planları yapıldı, seyahatler ise başladı.

İnsanları ve mekânları birbirine bağlayan Emirates Havayolu,  çocuklarıyla birlikte uçak ile seyahat edecek ebeveynler için 10 seyahat tüyosu hazırladı.
İşte, yolculuğun hem ebeveyn hem de çocuklar için daha rahat ve kolay geçmesini sağlayan tüyolar...

 Uçuş rezervasyonu ve check-in’i önceden yapın; uçağa erken binin.


Çocuklarla birlikte seyahat ettiğiniz zaman, check-in yapmayı ve uçağa binmeyi son dakikalara bırakırsanız ailecek yan yana oturmak için yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Dolayısıyla online check-in yaparak, uçağa erkenden binebilirsiniz. Böylelikle, baş üstü dolaplarında daha kolay yer bulabilir ve çocuğunuzun uçuştan önce uçağa adapte olması için gereken zamana sahip olabilirsiniz. Bilet rezervasyonu yaparken koltuğunuzu önceden seçebilir, hatta bunu uçuştan birkaç ay önce bile yapabilirsiniz.


Çocuğunuza kalkışta süt ya da içecek verin


Eğer küçük yaştaki çocuğunuzla seyahat ediyorsanız, kalkışta ve inişte bir şeyler içmesini sağlamak size iki açıdan faydalı olacaktır: İlki, çocuklar emniyet kemeriyle bağlı olmak zorunda olacakları için bu onları rahatsız edecektir. Süt içmek bu açıdan dikkat dağıtabilir. İkincisi ise, süt içmeleri kalkış ve inişte maruz kalınan basıncı dengeleyecektir.  

Çocuklara uçuşun maceralı bir deneyim olduğunu hisettirmeyi deneyin.

Çocuklar için uçuşu eğlenceli hale getirmek çocuğun ve uçaktaki herkesin yolculuğunu daha az stresli yapar.




 Uçakların nasıl uçabildiği hakkında merak uyandırın


Uçak gibi büyük bir taşıtın uçabilmesi, kimi zaman yetişkinlere bile ilgili çekici gelebilir. Çocuğunuza böylesi büyük bir taşıtın nasıl uçabildiğini sorarak merak uyandırın. Bunun yanı sıra, Emirates uçuşlarında koltuk arkasında bulunan ekranlar aracılığıyla iniş ve kalkışı izlemelerini sağlayabilir, uçuş süresince manzarayı göstererek ilgisini çekebilirsiniz. Ayrıca Airshow kanalı üzerinden koltuklardaki bilgisayarlarla bağlantılı olan dinamik haritadan uçağın gelişmelerini, rakımını ve süratini çocuğunuzla birlikte takip edebilirsiniz.

Çocukları güzel bir yemekten başka ne eğlendirebilir ki?


Emirates Havayolu küçük yolcuların zevklerine ve isteklerine uygun çeşitli ve özel yemekler sunuyor. Sizin ve çocuğunuzun seyahat esnasında istediğiniz yemeği alabilmeniz için, uçuştan en az 24 saat önce bu yemekleri seçmek mümkün…
Havayollarının çoğu, ailelere bebeklerinin alıştığı yemekleri yanlarında taşımalarını önerirken, Emirates’in uçaklarında bebekler için hazırlanmış tescilli markalara ait yemekler bulunuyor. Ayrıca, size kolaylık sağlamak için kabin ekibinden yardım alarak çocuğunuzun sütünü veya yemeğini ısıtabilirsiniz.
Emirates, 2-12 yaş arası çocuklara vegetarian menü de dâhil olmak üzere denenmiş ve beğenilmiş menüler sunuyor. 



Kabin ekibinden çocuklar için özel ürünleri isteyebilirsiniz


Emirates uçuşlarına sevimli canavarlar da eşlik ediyor. Küçük gezginler uçuş süresince sarılabilecekleri renkli battaniyeler ve emniyet kemerlerine yapıştırılmış sevimli “Fly With Me Monsters” oyuncaklarıyla arkadaşlık edebiliyorlar. Böylelikle hem sizin yanınızda battaniye taşımanıza gerek kalmıyor, hem de çocuğunuz yeni oyuncağıyla keyifli dakikalar geçiriyor.

Çocuklar için özel olan dergileri okuyarak, onların yolculuğa motive olmalarını sağlayabilirsiniz


Emirates’in uçak içinde çocuklara özel ‘3,2,1’, ‘e-kids’ ve ‘Fly With Me Monster’ gibi yayınları bulunuyor. Bu yayınlar, eğlendirici hikâyeler, fıkralar, bilmeceler, boyama sayfaları ve komik olaylarla canı sıkılan küçük yolcuların daha rahat bir yolculuk geçirmesine yardımcı oluyor. Bu dergilerin yanında renkli boyama kalemlerini kabin ekibinden isteyebilirsiniz.


Çocuğunuzu uçak içinde bulunan eğlence sistemi ile oyalayın.  Eğlenceli bir TV programı ya da video oyunundan daha etkili ne olabilir ki?


Özellikle uzun uçuşlarda çocuklardan ‘Canım sıkıldı!’ ifadesini duymak kaçınılmaz… Emirates’in tüm uçuşlarında bulunan, her yaştan çocuğa uygun heyecanlı ve interaktif çözümler sunan ICE sistemi can sıkıntısına birebir… Çocuklar, kolay bir oyun olan Four in a Row ile eğlenirken, Tetrix ile karşı tepkilerini test edebilir. Ayrıca bilgisayarda tavla ve satranç oyunuyla uçuşunuz sırasındaki diğer yolcularla ya da çocuğunuzla karşılıklı bu oyunları oynayabilirsiniz.
Çocuklar, koltuk arkalarındaki kişisel TV’lerinde 60’den fazla Disney film ve çizgi filmini, 20’den fazla çocuk kanalında izleyebiliyor. Emirates kabin ekibinden çocuk kanalları konusunda öneriler alabilir, genç yolculara özel sunulan özel parlak renkli kulaklıkları temin edebilirsiniz.
Çocuklar, Emirates’in ICE sisteminde bulunan manyetik çizim özelliği ile yaratıcıklarını sergileyebiliyor

Uçuş tarihiniz çocuğunuzun doğum gününe denk geliyorsa, pasta mumlarını bulutların üzerinde üflemesini sağlayın


Çocuğunuzun doğum gününde yolculuk yapıyorsanız, uçuştan en az 48 saat önce Emirates acentelerine haber vererek, doğum günü pastası mumlarını bulutların üzerinde üflemesini sağlayabilirsiniz. Emirates, çocuğunuzun bu mutlu gününü kutlamak için özel bir pasta hazırlıyor,  kabin ekibi istemeniz halinde ücretsiz bir hatıra fotoğrafı çekiyor. Emin olun, bulutların üzerinde üflenen bir pasta asla unutulmaz.

El bagajında her zaman yedek giysi paketi bulundurun


Yolculuk sırasında üzerini kirleten ya da ıslatan küçük çocuklar için yedek kıyafet bulundurmak yolculuğu bir hayli kolaylaştıracaktır. Özellikle yurtdışı uçuşlarında, yedek giysiler bazen yolculuğunuzu kurtarabilir!
Yetişkinlerin, çocuklara oranla daha fazla uçtuğu doğrudur; ancak seyahat yetişkinler için stresli ise, çocuklar için genellikle çok daha streslidir. Bu yüzden, sakin olun, kemerinizi bağlayın ve Emirates’in herhangi bir sınıfında seyahat keyfinin tadını çıkarın.
Uzun ya da kısa, uçuşlarda çocuğunuz için yedek giysi bulundurmak, uçuşunuzu kurtarabilir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder