18 Haziran 2015 Perşembe

Alya Butik Villa Hotel 'de Tatil..

Alya Butik Villa Hotel ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Muğla ili Marmaris ilçesi Turunç beldesinde inşa edilmiş bir tatil köyü. İstanbul'dan çıkıp Turunç'a giderken çok güzel bir yol güzelgahını takip ediyorsunuz. Özellikle de İzmir'den sonrasında.. Marmaris Turunç arası ise gerçekten bir doğa harikası. Bu tesis tahminimce bir villa sitesi olarak inşa edilmiş ama sonrasında otel konseptine çevirilerek bu şekilde hizmet vermeye başlamış. Bence çok da güzel olmuş. Çünkü bu şekilde muhafazakar aileler için dizayn edilmiş ve onların (ya da bu hassasiyete sahip kişilerin) hizmetine sunulmuş. Muhafazakar aile yapısı ailemizin olmazsa olmazı, genel hatlarıyla düşünülünce muhafazakar tatil anlayışına hizmet veren tesis sayısı diğer tarafla karşılaştırınca bir elin parmaklarını geçmez diyebiliriz. Bu yüzden bu tesisler hem az hem de baya bir pahalı. Biz de bu şekilde aratırma yaparken neredeyse tüm tesisleri inceledik, otellerden fiyatlar aldık ama en sonunda bir otel odasına tıkılı kalmak yerine koskoca evde, müstakil havuzumuzda tatil yapma kararı aldık. 



Çam ağaçları arasından çok güzel bir yolu takip ettikten sonra ormanın tam ortasında tesis karşınıza çıkıyor. 



Sırtınız muhteşem bir çam ormanına dönükken tesise girdikten sonra yüzünüz en az o kadar muhteşem olan bir Akdeniz manzarasıyla karşı karşıya kalıyor ve içinize huzur doluyor.


Bizim kaldığımız villa, 3 yatak odası 1 salon, mutfak, yaklaşık 250 m2 özel bahçe ve size özel ve etraftan gözükmeyen bir havuza sahipti. Evlerin hepsi de aynı özelliklere sahip.


Hani dedim ya muhafazakar yapıya uygun diye, onu sağlamak için evlerin ve havuzun etrafını manzarayı ve çok fazla estetiği bozmadan brandayla çevirmişler. 


Siz bu alanda istediğiniz şekilde rahatça hareket edebiliyorsunuz.


Evin iç dizaynı da çok güzel ve estetik olarak yapılmış. 


ve konaklama imkanları gerçekten çok rahat. 

Bunların yanında tesis yarım pansiyon olarak, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriyor. Yemekler 5 yıldızlı otellerdeki gibi şaşalı değil ama sizi doyuruyor. Tesisin toplam alanı tahminimce 15 dönüm civarında ve tesisin içi, seyir terasları doğayla iç içe çok güzel peyzaj yapılmış. Son olarak en önemli konu fiyat mevuzu, dediğim üzere biz tesiste Mayıs sonu Haziran başında kaldık, rezervasyonumuzu şubat ayı gibi erken yaptırdık, o yüzden geceliği 500 TL gibi bir ücretle kaldık. Bizim için gerçekten uygun bir ücret oldu hele içinde sadece bir yatak bulunan bir otel odasına nispeten.. 

Eğer yolunuzda buralarda kalma planı varsa, ben bu tesisi size tavsiye ederim. 

1 yorum: