31 Mayıs 2013 Cuma

Türkiye’nin ilk sosyal belgesel projesi başlıyor!

İZ TV “İzini Bırak” projesi ile Türkiye’nin yeni belgeselcilerini arıyor

Türkiye’nin ilk belgesel kanalı İZ TV’nin belgesel çekmek isteyen yeni yeteneklere fırsat sunmak ve belgeselcilik alanında yeni isimlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla başlattığı yeni projesi “İzini Bırak”, Türkiye’ye yeni belgeselciler kazandıracak.



Digiturk platform üzerine 18. Kanalda yayın yapan Türkiye’nin ilk belgesel kanalı İZ TV tarafından başlatılan İzini Bırak projesi ile katılımcılara dünyaya iz bırakma fırsatını sunuyor. “İzini Bırak” projesi kapsamında Belgesel Akademisi ile İZ TV'nin deneyimli belgesel ekibi tarafından projeye özel hazırlanan, belgesel çekme teknikleri de dahil olmak üzere pek çok konuda eğitici videolardan genç belgeselci adaylarına teorik ve pratik eğitimler verilecek.




Proje ile ilgili konuşan Coşkun Aral, Türkiye’nin dünya çapında belgeselcilerin yetişmesi için olağanüstü imkânlar sunan bir coğrafya olduğunu belirterek, “Elimizde sınırsız bir içerik ve kültürel kodlarımıza yerleşmiş benzersiz bir bakış açısı var. Bu bakış açısı insanımızın, doğumundan ölümüne çok farklı kültürleri ve anlamları bir arada yaşamamızdan besleniyor. Bunca zenginliğe sahipken dünyada iz bırakacak belgeselcilerimizin sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu noktada olanakların ve yönlendirmelerin yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu ihtiyacın giderilmesine yönelik olarak İZ TV’nin öncülüğünde başlatılan bu proje ile toplumumuza ve dünyaya önemli eserler kazandıracak insanları keşfetmeyi ve iyi birer belgesel yolculuklarında onlara yön göstermeyi amaçlıyoruz” dedi.



Projeye katılmak isteyenler www.izinibirak.tv adresine gelerek kendilerinde iz bırakan yeri ve hikayeyi anlatan bir video çekerek siteye yükleyecek. Belgeselini siteye yükleyen katılımcılar arasından jürinin seçeceği 5 talihli belgeselci sürpriz hediyeler kazanacak.

Not: bu yazı içerik reklamıdır. Bilginize. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder